© Jun Myung-jin© Jun Myung-jin© Jun Myung-jin© Jun Myung-jin+ 32

  • Area Area of this architecture project
    Area:  747 m²
  • Year Completion year of this architecture project
    Year:  2013
  • Photographs
    Photographs:  Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

Text description provided by the architects. Himalesque in the plateau of Nepal and against its backdrop of unlimited nature, was another solution to the local climate conditions.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin
First Floor Plan
First Floor Plan
© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

The local traditional boundary markers are constructed from spaces with a thick outer skin, in order to solve the condition of a plateau in a lump.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

I paid attention to the deconstruction of the thickness of the boundary wall I divided the wall of enclosed space which is separated from the outside according to functions. A “gap” can be created in between the stone wall blocking wind and the glass wall, forming inner space.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

Site conditions facing strong winds with changing directions, from rainy seasons to dry seasons, and environmental conditions require that a cool, unheated space is maintained, in spite of the extreme daily temperature differences, reorganized by contemporary methods with local materials.

Section B
Section B

The small garden in between the separated walls open up a space seemingly destined to be confined by a softening wind and full light exposure, making a ‘gap’ to establish its relationship with nature.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

Originally published on April 11, 2014.