LYCS architecture was inspired by newborn egrets flying vigorously above the xiaoshao canal to design kincang egrets waves sales center in china. the challenge was to be able to maximize the degree of innovation and to complete the project under the ultimate pressure of time. within the short period of 3 months, they were able to successfully conclude the design of architecture, interior, and furnishing of the center.

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 1
image by WU qingshan

LYCS architecture designed the building’s façade with cascading lines like egrets spreading their wings. it adopts large-scale floor-to-ceiling glass directly facing the street outwards to meet the exhibition function of the sales center and highlighting its accommodating attitude. the design also contributes to embracing the water feature inwards to create a beautiful hidden new world.

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 2
image by WU qingshan

the horizontal overhanging eaves and the entrance canopy jointly form a pure and powerful line whose posture gives the great impression of egrets taking off and brings about the tenacious strength, incredible artistry, and noble spirit to this building. the soft curve and the arc chamfer are integrated with each other, and a progressive linear light belt is matched with the simple light and luxurious white gold color, creating a high-quality space atmosphere.

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 3
image by WU qingshan

the designers adopted ‘egrets back to the nest’ as their design concept and integrated design elements with the aim to evoke people’s feelings of happiness after returning home from an intense day. they placed more than 200 egrets above the sand table in the atrium flying in the ‘blue and clear sky’ and resonating with each other, which represents their implication of ‘returning home.’

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 4
image by WU qingshan

the architectural layout of the sales center is a symmetrical one in a rather flexible way. with a sand table area in its center, it connects the main entrance with that of the park alongside the short axis, creating open and fluid spatial effects. on the side of the table area, a spiral staircase acts as a significant visual element. it creates a moving line from the main hall to the negotiation area and enriches the spatial quality with the interlace of bronze and white color.

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 5
image by WU qingshan

the design continues the tone of the building, with large areas of white stone as the preferred material, partially matching with the metal colors and details. the architects tried to unify the building, the interior work, the furnishing, the architectural landscape, and the concepts together to provide a rich experience of multi-layered spaces. in this space, they wanted to eliminate separation and alienation and bring about the community identity and the sense of belonging of future residents.

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 6
image by WU qingshan

lycs making kincang egrets waves sales center fly within 100 days 7
image by WU qingshan

LYCS architecture designs sales center inspired by flying egrets
image by WU qingshan

LYCS architecture designs sales center inspired by flying egrets
image by WU qingshan

LYCS architecture designs sales center inspired by flying egrets
image by WU qingshan

LYCS architecture designs sales center inspired by flying egrets
image by yifang photography

LYCS architecture designs sales center inspired by flying egrets
image by WU qingshan

project info:

name: KINCANG egrets waves sales center 

architects: LYCS architecture 

team: ruan hao, chen wenbin, lin dong, huang hao, zhang lei, gong zijun, zhuang longwei, ma guangyu, ji han, he yulou, zhang peng, lao zhedong, zhou miao, wang jianhong, xin xin, zhang qiuyan, zhao yifan, ke anran

location: shaoxing, zhejiang, china

area: 1030 sqm (11086.82 sqft)

cooperator: hanjia design group co., ltd

facade consulant: shanghai cima facade group co., ltd

landscape design: NCD studio pte ltd

photographer: wu qingshan, yifang photography

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: yasmina karam | designboom