Timeless aesthetics and intuitive design extract purity through consideration and the guiding hand of pragmatics.

Through a two-phase design intervention, CJH Studio has realised House Fin’s double-storey layout through a gentle fusion of existing and new, resulting in an enduring haven that yields to the evolving needs of a young family. The design team edited down the original collection of rooms to achieve spatial clarity and functionality, while an appreciation for intuitive usability has resulted in larger rooms, a study and a gracious master suite carved from two bedrooms.

est living house fin cjh 14

The materials, joinery, fixtures and fittings work cohesively to temper ornate design accents throughout, many of which are from Linear Standard, a range of architectural fixtures, fittings and products curated by CJH Studio’s director Cassie James-Herrick. The studio sourced furniture, lighting and artwork from an antipodean collection of global creatives, lending a worldly sophistication through pieces that perfectly conform to the spatial and sensorial qualities of the home.

<!— —>

est living house fin cjh 11
<!— —>

est living house fin cjh 18
est living house fin cjh 03

In a world dominated by countless decisions and the collective dissonance in overwhelming choice, there is a growing pull towards the longevity that CJH Studio have imbued in House Fin. The result is quiet, clean spaces that are bathed in the purity of light and texture.

est living house fin cjh 01 750x1000